Wengfu: Kjemiske gruvedrift "baby"

"Når det gjelder bruk av phosphogypsum, den mest åpenbare er å bruke phosphogypsum for å produsere byggematerialer, men det var bare på lavt nivå av utvikling. Phosphogypsum inneholder mange verdifulle ressurser, for eksempel svovel, hvis godt brukt kan, ikke bare lindre tilførselstrykk av knappe ressurser, men også for å opprette nye resultatvekst punkt. "Hva wengfu gruppe leder han Haoming, ga bort selskapets totale tilnærming til utvikling og utnyttelse av phosphogypsum.


Som en av de ledende bedriftene i Kinas fosfor kjemisk industri gjorde wengfu gruppe mye arbeid på omfattende utnyttelse av phosphogypsum. "Cybertrusler leting, fant vi at bare gjennom kjemiske midler, gjennom teknologisk innovasjon utvikling og utnyttelse av phosphogypsum, i avfall kan være å maksimere funksjonen til hvert enkelt stoff, kan virkelig oppnå en ressurs gjenvinning, noe tilsynelatende verdiløs baby, oppdage en uvurderlig verdi." Han Haoming sa. I dette kurset under veiledning av wengfu begynte med en fet praksis, og store gjennombrudd ble gjort.


Mest kjent er bruken av produksjon av ammonium sulfate fra phosphogypsum og økonomiske virkningen har presentert 10 ganger nivåer av vekst.


Denne reporteren har lært, teknologi for wengfu gruppens uavhengig forskning og utvikling av nye teknologier, hovedprosessen er en metathesis reaksjon med ammonium carbonate og gips ammonium sulfate og kalsiumkarbonat. Wengfu har blitt bygget med denne teknologien i dag en årlig produksjon av 250 000 tonn ammonium sulfate plante, årlig forbruk 520,000 tonn av phosphogypsum og 85,100 tonn karbondioksid reduksjon.


"Dette er i dag en flott måte å bruke phosphogypsum. Hvis vi bruker så mye phosphogypsum gips murstein produksjon, produksjon er 50 millioner Yuan, og hvis de skal bruke teknologien for å bryte ned, produsere ammonium sulfate og kalsiumoksid kan nå mer enn 400 millioner Yuan. Ikke den samme ideen, annen teknologi, phosphogypsum økt verdi med nesten 10 ganger. Dette er kraften av teknologi. Vi utvikler phosphogypsum, må det være fordeler for varer. "Han Haoming sa. Ifølge ham, er partikler av ammonium sulfate på den internasjonale prisen har vært kunne selge for $ 300/tonn.


En annen teknikk er å bruke phosphogypsum produsere svovelsyre og kalk. Det er forstått at denne teknologien er dehydrering av phosphogypsum av fortynnet suspensjon for vann og vannfri gips, angi unike suspensjon calciner reaktoren med nedbryting, få blandet gass av svoveldioksid i svovelsyre syre system, oppnådd gjennom rensing, transformasjon, tiltrekke svovelsyre. Foreløpig i samsvar med denne tekniske kurs, wengfu har bygget årlig produksjonskapasitet på 5000 tonn phosphogypsum nedbryting og pilot oppvarming enhet, gjennom optimalisering av grunnleggende parametere, danner grunnlaget for industrialisering.


"Phosphogypsum inneholder store mengder av svovel, på den ene siden har en sterk etsende på grunn av syre, brakte store problemer til lagring mens derimot, svovel og fosfat gjødsel produksjon og knapphet på essensielle ressurser, hvert år for produksjon av ammonium importere millioner tonn svovel. Spesielt i de siste årene, høye priser for svovel, tung byrde på bedrifter og staten. Derfor, hvis acid nedbryting av phosphogypsum, er en gunstig ting. "Han Haoming sa. Reporter lært at i 2010, wengfu investert 430 millioner Yuan på et nytt sett med utstyr, utvinning av sulfat fra phosphogypsum, forbruker 1,5 millioner tonn fosfor gips å produsere 600000 tonn svovelsyre.


Wengfu gruppe ved hjelp av kjemiske nedbryting av phosphogypsum brukt tredje utforskning av phosphogypsum produsere svovelsyre og kalsiumkarbid. Teknologien er ved å legge et reduksjonsmiddel, nedbryting reaksjon på en neddykket arc furnace, slippe svoveldioksid, er kalsiumoksid, kalsiumoksid og karbon materialer hentet etter reaksjonen av kalsiumkarbid, kalsiumkarbid. Kalsiumkarbid er en viktig kjemiske råvarer, dagens innenlandske årlig etterspørsel på ca 10 millioner tonn, pris 5000 Yuan/tonn, så bruk phosphogypsum å produsere svovelsyre syre og kalsium karbid økonomiske fordeler er betydelig.


I tillegg er bruken av kalium sulfate produksjon fra phosphogypsum wengfu utforske en ny måte å tenke. Ifølge han Haoming introdusert før Storbritannia og Japan og India, det tidligere Sovjetunionen hadde fosfor gips produksjon av kalium sulfate og kalium klorid konverteringsmetoden er studert, Utforsker prinsippene og behandle parametere. Bruker denne metoden, utnyttelse av phosphogypsum kan være opptil 65% ~ 70%, å produsere kalium sulfate er en høy kvalitet gjødsel og salmiakk biprodukt, kalsiumkarbonat kan også lages av gjødsel og sement råvarer. I mellomtiden produksjon av lavt energiforbruk, lite investering, nesten ingen "tre avfall", uavhengig av den økonomiske og miljømessige synspunktet er verdig forfremmelse.


Wengfu gruppe tjenestemenn fortalte journalister at den nåværende wengfu fosfor gips brukes er 63%, langt over nivåene kreves av staten. Wengfu selv om å være håper i "Tolv-fem" periode, utnyttelse av phosphogypsum kan nås 100%.


Imidlertid fortalte journalister han Haoming, og til tross for mye arbeidskraft og materielle ressurser for forskning og leting, økonomisk avkastning er også gjort, men bare på sin egen styrke er for svakt. I hans syn, bør omfattende utnyttelse av phosphogypsum legger stor vekt på de aktuelle staten avdelingene, består av riktig naturvitenskapelige felles forskning utført av panelet, og angi bransjen innsats for å løse dette problemet.


"Utvikle sirkulær økonomi, sunt miljø og bygge en grønn kjemisk, er en virksomhet, en entreprenør ansvar. Dette er uendelig bra, og vi vil holde ut med det og gjøre vårt beste. "Han Haoming sa.